Categorieën
Monumenten

Geen nieuwbouw bij de Julianakazerne nabij Landgoed Oosterbeek.

SOS Den Haag was bij de raadsvergadering over de Julianakazerne.

Nadat we eerder al een aantal keer in de commissie hadden ingesproken,was er ook nu weer een inspraak in de gemeenteraad.

Samen met de stichting het Paardenweitje, die enorm veel werk had verricht ten behoeve van  het bestemmingsplan Julianakazerne en het omliggende terrein.Wat wij al hadden vermoed bleek inderdaad aan de orde. Er waren afspraken gemaakt met het Rijk over een mogelijkheid tot extra bebouwing, zodat het Rijk mogelijk een hogere verkoop prijs zou kunnen bedingen.

Gelukkig bleek de raad standvastig en nam vrijwel unaniem een motie aan waarbij het opnemen van extra bebouwing in de nota van uitgangspunten bij het bestemmingsplan nadrukkelijk werd afgewezen . (Alleen de PvdA was tegen)

Hiermee is een extra bebouwing van 3300 m2 van de baan en blijft de prachtige tuin behouden !

Verder is er ook nog een motie aangenomen voor behoud van het groen en de bomen op het terrein ,ook vrijwel unaniem gesteund (behalve door de PVV)

Een motie over ondergronds parkeren bij mogelijke uitbreiding van de parkeerruimte werd eveneens aangenomen.

Een prachtige uitkomst !

Met dank aan Stichting het Paardeweitje.

Één reactie op “Geen nieuwbouw bij de Julianakazerne nabij Landgoed Oosterbeek.”

Geweldig dat het gelukt is om de Juliana kazerne in zijn oorspronkelijke staat te blijven behouden. Geen extra bebouwing!
Dank aan de Stichting het Paardenweitje voor al hun inspanningen.
Er wordt al genoeg vernield in deze gemeente. Zie bv de vreselijke gebouwen van Internationale Gerechthof die nu verschijnen op de oude Alexander Kazerne. Monsterlijk!
Blij dat de Juliana Kazerne niet wordt vernield!