Categorieën
Groen Openbare Ruimte

Plan voor Internationaal park

De gemeente Den Haag heeft drastische plannen met de Scheveningse bosjes de Waterpartij en het Westbroekpark in Den Haag. Ze willen van het gebied één groot park maken met allure. Dat betekent dat er heel veel beton komt, heel veel bomen gekapt gaan worden en dat het gedaan is met de rust in grote delen van het gebied. Er moet reuring komen volgens de gemeente. Er moet plek komen voor evenementen het hele jaar door en een biertuin. Toch weer merkwaardig overigens dat de plannen al zo ver zijn uitgewerkt voordat gevraagd wordt naar de mening van de inwoners van Den Haag.

Er is veel weerstand vanuit de stad. De Facebook communty “Behoud Scheveningse bosjes, Waterpartij en Westbroekpark” heeft binnen een paar dagen al meer dan 800 likes!!!

Zie hier de plannen van de gemeente?  http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Ontwikkeling-Internationaal-Park.htm

Bekijk ook de presentatie op Pdf: KLIK HIER

Uw mening telt !!!
Tot en met 3 januari 2016 mogen Hagenaars hun mening geven. Dat kan:

– schriftelijk door een formulier in te vullen tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdag 1 december van 17.00 tot 20.00 uur, Hotel Bel Air, Johan de Wittlaan 30. daar moet je je voor opgeven per mail [email protected]

– per e-mail naar: [email protected]

Uw inbreng wordt zoveel mogelijk verwerkt in de plannen. In de eerste helft van 2016 neemt het gemeentebestuur een besluit over het plan.

2 reacties op “Plan voor Internationaal park”

Ik woon sinds 1965 in Genève, maar nog altijd verknocht aan Scheveningen en het scheveningse bos. Er gaat al te veel natuur verloren overal door wegenbouw. Vooral handen af van het Westbroekpark en Madurodam. Ik blijf graag op te hoogte. Groeten van Gerda Poggiani-Plugge

Luister naar de burgers. Wij willen ouderhoud en geen kaalslag en beton en asfalt!!!!
Er leven beesten in de bosjes, bomen leven ook.
Er is helemaal niets mis met de Scheveningse Bosjes iedereen die het bos gebruikt wil GEEN verandering de mensen de vogels en de honden houden van dit bos. Niets kappen!!!!

Reacties zijn gesloten.