Categorieën
Groen In de media Openbare Ruimte

MADURODAM EN VVD KAPPEN BOMEN BIJ WATERPARTIJ TBV MADURODAM…

 

We hebben het eerder betoogd en in geuren en kleuren toegelicht. Als Madurodam zijn expertise succesvoller wil inzetten voor iets anders dan een tentoonstelling van maquettes… Dan kan ze beter als welkome trekker functioneren voor een herontwikkelingslocatie als de Binckhorst.
Madurodam komt hiermee bovendien terug op eerdere toezeggingen dat ze NOOIT meer zou uitbreiden: college en Madurodam zijn dus ons vertrouwen niet meer waard helaas.

Het college heeft voor haar beurt al haar steun toegezegd.
Het vreemde is dat een ’tegenvoorstel’ door Madurodam niet eens is overwogen: maak een tweetal enorme kelders onder het huidige Madurodam en maak daar een ‘ekspieriejens’ centrum waar bezoekers kennismaken met ons land, onze cultuur. Vergelijk het Museonder –maar dan niet met het wortelstelsel van een iconische boom maar met de duizenden palen onder het iconische paleis op de Dam… Bijgaand de plaatjes van dat tegenvoorstel.

Nu vraagt Madurodam ons een deel van ons openbare groen af te geven, in ruil voor een ons onbekende koopsom waarvan we niet weten waar dat geld aan wordt besteed. Voor een pretpark waarvan de bezoekers alleen maar hun geld uitgeven achter het hek van Madurodam. De stedelijke economie schiet daar bar weinig mee op.

Bekijk hier de presentatie van Madurodam

http://denhaagfm.nl/…/madurodam-wil-16-000-vierkante-meter…/

http://denhaagfm.nl/…/actiegroep-wil-dat-madurodam-verhuis…/

http://www.nrc.nl/…/uitbreiding-van-madurodam-bekritiseerd-…

alternatief plan Madurodam

2 reacties op “MADURODAM EN VVD KAPPEN BOMEN BIJ WATERPARTIJ TBV MADURODAM…”

Als buurtbewoner steun ik het verzet tegen de uitbreidingsplannen van Madurodam, van ganzer harte. De houding die de Madurodam-directeur in EenVandaag ten toon spreide vond ik stuitend. ‘Natuurlijk mag u protesteren in onze democratie, want tenslotte doen wij toch gewoon waar we zin in hebben!’
Gemeenteraad? Laat mij nou toch niet lachen! Sinds Piet Vink hebben we in Den Haag niet een lokale politicus meer gezien die zich nog iets gelegen laat liggen aan de mening van de gewone Hagenaar. Wie vertegenwoordigen die ongecontroleerde jabroers en-zussen in onze zogenoemde gemeenteraad? Meer dan de helft van het electoraat kwam bij de verkiezingen al niet meer opdagen, zo groot is het vertouwen in die eigengereide rotlui!

Reacties zijn gesloten.